Fax: 0312 332 41 46
Tel: 0312 332 41 46
Demetevler 369.Sok. No:13/B Yenimahalle ANKARA
GSM: 0544 332 41 46
Kazan Dairesi Otomasyon Sistemi (EKO PANEL)

Brülör yandığında oluşan baca gazında yüksek oranda su buharı ortaya çıkmaktadır.Zararsız gibi görünen bu su buharı 70 derecenin altında yoğunlaşarak suyadönüşmekte ve kimyasal reaksiyon sonucu yine baca gazında bulunan azot oksitlerle birleşerek nitrik asit oluşturmaktadır.Bu asitli su ise kazan ve baca malzemelerini eritmekte ve dolayısıyla temas ettiği yüzeylerde çürüme ve delinmelere neden olmaktadır.Bunu önlemek için kazanın termostatı en az 70 derece veya daha yükseğe ayarlanmalıdır.Aksi takdirde bir kazanın 20-25 yıl olan ekonomik ömrü 5-10 yıl ile sınırlı kalacaktır. Öte yandan kazan termostatı 70 derece veya daha yükseğe ayarlandığında ısıtma mevsiminin büyük bir kısmında bu sıcaklık fazla gelecek, ev içi ısısı yüksek olacak ve çok fazla yakıt tüketilecektir.

Ev içi ısısını 1 derece arttırma, yaklaşık % 5-6 oranında daha fazla yakıt harcama anlamına gelmektedir. Bütün bu durumları engellemek, düzenli ve sürekli uygun derecede ısınma sağlamak ve aynı zamanda kazanınızı da korumak için tesisata servo motor kumandalı 3 yollu bir oransal karışım vanasının eklenmesi gerekmektedir. Bu sayede katlarda soğuyup dönen suyun tamamı kazana girmeden (3 yollu vananın üçüncü ağzından) tekrar oransal karışımla radyatörlere gönderilecektir. Böylece kazan asitli su oluşumunu engelleyecek sıcaklıkta (70derece ve üstü ) çalıştırılabilecek ve sonuç olarak kaloriferlere mevsimine göre (35–60 derece gibi) daha düşük sıcaklıklarda su verilerek iyi ve yeterli ısınma sağlanabilecektir.

Haftanın yedi günü, günde 6 seviye de kolayca programlanabilir

Doğalgaz ve sıvı yakıtlı sistemlere montajı son derece basittir.

Yılda ortalama % 30 yakıt tasarrufu sağlar. İki kazana, kullanma ve ısıtma suyu pompalarına üç veya dört yollu vanaya aynı anda kumanda ederek sıcaklığı en kısa sürede istenilen düzeye getirir. Bataryası sayesinde elektrik kesintisinden etkilenmez

Kazanın maksimum çalışma sıcaklığını sınırlandırarak aşırı ısınmayı da önler.

Kazanın kapasitesine ve yakıtın cinsine göre bürülörün bir saat içerisinde devreye girip çıkma sayısını sınırlar.

Böylece kazan ve brülörün ömrünü uzatır.sistemin verimini arttırır.

Arıza durumunda, ekranda belirtilen kodla aksaklığın en kısa sürede tesbit edilmesini sağlar.


Copyright BC Teknik 2013